På metroen har man én hånd til å holde seg fast med, og én
hånd til Samsung.
Man får ikke vareprøver kun i supermarkedene; man får store
pakker med samples bare man går inn i butikken deres. Fikk feks to håndvarmere
(sånne som blir til varm ”is” når man knekker den lille dingsen inni) da jeg
gikk inn i en sminkebutikk her om dagen. Fiffig.
Vi tok metroen i går. De har store skap av glass der
overalt, med gass slash brann-masker, just in case Kimmie goes off his meds.
Jeg har fått skikkelig lyst på en Samsungtelefon siden jeg
kom hit. Har kun sett ca to iphones siden jeg kom hit. Av åpenbare grunner.
Når man skal snacke litt, så står det kalorier på all
junkfooden man kjøper. Pølse i brød med chili og ost: 417 kcal. Så vet man det.
Hygienenormene er litt vanskelig å fatt på her. På den ene
siden er det fullstendig akseptert å fiske litt nudler opp av sidemannens
porsjon og opp i sin egen, sånn, for å smake, og man bruker like gjerne sine
egne pinner når man skal forsyne seg av de små fellesbollene på bordet. På den
andre siden går utrolig mange mennesker med sånne masker overalt, ikke bare de
eldre, for å unngå å bli smittet av luftveisinfeksjoner. Konklusjon:
luftveisinfeksjon er verre enn omgangssyke?
Jeg har begynt å bøye hodet dypt, sånn som alle andre gjør,
når jeg sier takk og farvel i butikkene her. Klarer ikke å la være.
Ref.bilbeltenormene:Vi kjørte i 110kmh i går. Om vi var
aldri så midt inne i Seoul.
Jeg har lært meg hvordan man vipper baksetet frem for å få
fatt i bilbeltet.
I Korea er man 1 år gammel den dagen man blir født, og sier
at man er 2 år fra den 1. januar året etter. Jeg har akkurat fylt 26 år, men her
er jeg plutselig 28.
Man har 6-feltsveier her. Og for dem som er som meg, hvis
førerkort er yngre enn enkelte ufødte barn, så mener jeg 6 felt i HVER
kjøreretning.
Likevel opplever jeg ofte å stå fast i saktegående kø.
Jeg liker at det er høye fjell rundt byen her. Man kan som regel få øye på dem gjennom den nærmest kontinuerlige skyen av forurensning.
Når man bestiller mat på restaurant, så er man så opptatt av
effektivitet at man får maten maks innen 5 minutter. Og hver person ved bordet
får maten etter hvert som de blir ferdig med den ute på kjøkkenet.
I går var jeg ferdig med å spise ca 5 minutter før Y
overhodet fikk maten på bordet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar